De Stadsbron organiseert een journalistiek café in Halewijn

© Emma Schep
Amersfoort - Al vijf jaar zorgt de Stadsbron voor journalistieke artikelen over Amersfoort. Woensdag 26 juli organiseert het platform een journalistiek café bij grand café Halewijn op de Hof. Centraal staat de vraag: ‘Wat kan burgerjournalistiek betekenen voor de stad?’.
Op deze avond worden interessante onderwerpen en thema’s opgehaald en besproken. Vervolgens wordt uiteengezet hoe een onderwerp wordt uitgewerkt en onderzocht. De Stadsbron is een onafhankelijk online medium voor onderzoek en achtergrond uit de regio Amersfoort. Het werd in 2017 opgericht, omdat een groep Amersfoorters ontevreden was over het lokale medialandschap.
Net als platforms zoals Follow the Money bedrijft De Stadsbron onderzoeksjournalistiek en heeft op die manier de afgelopen jaren meerdere spraakmakende artikelen gepubliceerd. De onderwerpen variëren van grondbezit en de sloop van een ziekenhuis tot het handelen van de gemeente. Deze artikelen worden niet alleen geschreven door (voormalig) journalisten, maar juist ook door betrokken inwoners.
Nieuwsplein33 werkt samen met de Stadsbron. De start van de avond is om 19:30 uur en de toegang is gratis.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.