Huiseigenaren met een laag inkomen krijgen subsidie voor het isoleren van de woning

© Pixabay
Amersfoort - Hoge energiekosten en geen geld om je woning te isoleren? Huiseigenaren met een laag inkomen in Amersfoort krijgen subsidie om dat toch te doen. De gemeente trekt er 2 miljoen euro voor uit.
Met dat geld kunnen inwoners maatregelen nemen om de energiekosten naar beneden te krijgen. Ze mogen bijvoorbeeld dubbel glas nemen, vloerisolatie installeren of de muren isoleren. Inwoners met een inkomen tot 150 procent van het minimuminkomen kunnen gebruikmaken van een voucher van 1800 euro.
De gemeenteraad stemde gisteravond in met het plan van GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en PvdA. “De energiekosten zijn voor veel mensen nog altijd hoog”, zegt Hans Bol, fractievoorzitter van ChristenUnie. De isolatiesubsidie wordt betaald uit een potje vanuit het Rijk. Daar zat nog 2 miljoen in die was bedoeld voor energietoeslag.
“We willen graag dat het geld dat over is gebleven bij voorkeur terechtkomt bij diegenen die het het meest nodig hebben om hun energiekosten te verlagen”, zegt Bol.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.