Omwonenden Bosweg denken dat ondergronds parkeren financieel haalbaar is

Huidig beeld met 'groene zichtlijnen' tot achteraan de Kelvinstraat.
Huidig beeld met 'groene zichtlijnen' tot achteraan de Kelvinstraat. © Fleur Eymann
Amersfoort - Woningcorporatie de Alliantie vindt het te duur, maar omwonenden van de Bosweg denken dat ondergronds parkeren financieel haalbaar is. De Alliantie wil ongeveer honderd nieuwe woningen bouwen in de driehoek Bosweg/Réaumurstraat/Kelvinstraat. Dat gaat volgens bewoners gepaard met te veel overlast als er wordt vastgehouden aan het idee om de auto's op straatniveau te parkeren.
In totaal gaat het om 157 parkeerplaatsen. In een persbericht zegt een woordvoerder, die namens de omwonenden spreekt, te vrezen dat hierdoor de openheid en het groen verdwijnen die kenmerkend zijn voor de buurt. Op basis van berekeningen van een bouwexpert en architecten beweren zij dat de bouwkosten veertig procent goedkoper uitvallen dan wat de Alliantie eerder becijferde.
"We hebben een mooie stad waar we met zijn allen zuinig op moeten zijn. Nieuwbouw is nodig, maar we mogen best kritisch zijn op hoe we dit realiseren. We bouwen nu iets dat nog vele jaren mee moet. We vragen namens de buurt, dat de gemeenteraadsleden kritisch blijven kijken naar de plannen van de Alliantie", zegt bewoner Fleur Eymann.

Wensen van de buurt

Leden van de Omgevingsgroep Driehoek Bosweg zeiden eerder tegen De Stad Amersfoort dat woningbouwcorporatie de Alliantie de bewoners en de gemeenteraad zou hebben misleid. Er waren drie avonden geweest waarbij omwonenden konden participeren. Maar de plannen die de Alliantie begin juli aan de raad zal presenteren, zouden voorbijgaan aan de wensen van de buurt. In een brief aan de omwonden bestrijdt verantwoordelijk wethouder Rutger Dijksterhuis dat het niet goed is gegaan met de participatie.
De gemeenteraad beslist vanmiddag over de bouw van de honderd woningen en de 157 parkeerplaatsen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.