Puck Pieterse wint ook derde race in de wereldbeker mountainbike

© Wessel van Leeuwen / RTV Utrecht
Amersfoort - Puck Pieterse heeft op oppermachtige wijze haar derde race in de wereldbeker mountainbike gewonnen. De kersverse Europees kampioene ging in het Italiaanse Val di Sole al in de eerste ronde ervandoor en liet de concurrentie figureren. Ze reed vijf ronden aan de leiding ver voor de rest van het veld.
De 21-jarige Amersfoortse zegevierde ook al in de wereldbekerwedstrijden in het Oostenrijkse Leogang en in het Tsjechische Nove Mesto. Ze leidt na haar nieuwe zege riant in de stand van de wereldbeker. Eind juni greep ze overtuigend de Europese titel in crosscountry-wedstrijd bij de Europese Spelen in Polen.
Besloten om meteen voluit te gaan
Puck Pieterse
Pieterse heeft haar zinnen gezet op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 en zoals ze zich dit jaar manifesteert, geldt ze nu al als de torenhoge favoriete voor het goud. In Val de Sole kon niemand haar volgen op het ruige, heuvelachtige en technische parcours. De Italiaanse Martina Berta arriveerde op 52 seconden achterstand als tweede, de Australische Rebecca Henderson werd derde op 1 minuut. Anne Terpstra kwam als tiende over de finish, bijna 3 minuten na Pieterse.
Puck Pieterse: 'Als je drie van de vier wedstrijden wint ben je favoriet op het WK'
© Wessel van Leeuwen / RTV Utrecht
"Ik besloot meteen na de start al voluit te gaan en na de eerste ronde had ik al een gat", zei Pieterse aan de finish. "Ik ben mijn eigen tempo blijven rijden en moest er vooral voor zorgen niet terug te vallen. Het is blijkbaar een goede tactiek."
Ik zat even heel hoog in mijn hartslag
Puck Pieterse
De race verliep niet eens helemaal vlekkeloos. Pieterse raakte vroeg de race een drinkbidon kwijt en moest een ronde zonder vocht zien door te komen. In de laatste ronde viel ze compleet stil op een steile helling. "Ik had gelukkig een grote voorsprong, dus ik hoefde niet in paniek te raken. Het was de laatste ronde en ik zat daar even heel hoog in mijn hartslag", zei ze.
In de wereldbekerstand heeft Pieterse 1096 punten verzameld, bijna 300 meer dan de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot, die in Val di Sole als achtste eindigde.

Favoriet op het WK

Ook gaat Pieterse als favoriet naar het komende WK. "Tja, als je drie van de vier Wereld Bekerwedstrijden weet te winnen, dan kun je moeilijk zeggen dat je geen favoriet bent. Ik weet eigenlijk niet goed hoe het allemaal zo snel gegaan is." Pieterse houdt ook al rekening dat ze de start van het het veldrit-seizoen gaat missen. "Als ik de eindzege in de Wereld Beker kan behalen winnen dan moet het veldrijden maar even wachten. Overigens denk ik dat ik niet al te veel zal missen."
De komende weken zullen in het teken staan van de voorbereiding op het wereldkampioenschap. "Ik ga nog op hoogtestage, maar eerst ga ik deze week maar eens rust nemen."
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.