Van een achtertuin tot een weiland in Hooglanderveen, een vol festivalweekend voor de boeg

© Gluren bij de Buren
Amersfoort - Dat Amersfoort dé festivalstad wordt genoemd is dit weekend goed te merken. Dias Latinos, Willems Wondere Weiland en Gluren bij de Buren proberen allemaal bezoekers te trekken. Het zijn hele verschillende evenementen dus er valt wat te kiezen! Van een singer-songwriter in de achtertuin naar salsa op de Hof, tot psychedelische rock in Hooglanderveen.
Dias Latinos in de Amersfoortse binnenstad staat in het teken van salsa dura, een subgenre van de salsa.
Tromboranga, dé band op het gebied van de nieuwe generatie onafhankelijke Latin orkesten, ademt sals dura. Zij worden speciaal ingevlogen om te spelen op festival Dias Latinos. Het is een vrij toegankelijk driedaags zomerfestival. Latijns-Amerikaanse muziek en dans staan er centraal. ,,Het festival laat ieders hart – la corazón - door de Latin muziek kloppen", aldus de organisatie. Meer informatie vind je op www.diaslatinos.nl
(Artikel gaat verder onder de video).

Willems Wondere Weiland

De eerste zaterdag van de maand juli is het feest in Hooglanderveen. Willems Wondere Weiland is begonnen als verjaardagsfeest van Willem en inmiddels uitgegroeid tot een muziekfestival met de meest uiteenlopende genres. Pop, rock, jazz, reggae, singer-songwriters, metal, hiphop, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op WWW.
Maar WWW is meer dan een muziekfestival. Met onder andere een stille disco, levende jukebox, speciaal bierbar, kinderhoek met springkussen, tekentafel en zandhoop is er voor iedereen iets te beleven.
Je vindt het festival aan de Palestinaweg Oost 2 in Hooglanderveen. Meer informatie: https://willemswondereweiland.nl/
(Artikel gaat verder onder de foto).
© Willems Wondere Weiland

Gluren bij de Buren

Op zondag tenslotte veranderen een heleboel tuinen in de stad in podia! Tijdens Gluren bij de Buren treden lokale amateurkunstenaars op en verwelkomen gastvrije hosts de hele wijk. De veranda is het podium, de loungesets staan uitgestald voor publiek. Wees welkom om met een kopje koffie of thee in de hand het vliegensvlugge pianospel van je buurmeisje op de eerste rang bij te wonen.
Videojournalist Rob Lampe maakte onderstaande bijdrage over Gluren bij de Buren.
Het programma is bekend en vind je op de website https://glurenbijdeburen.nl/nl
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.