Internationaal beachtennis toernooi in Amersfoort: 'Het wordt spectaculair'

© Bta033
Amersfoort - Tennisvereniging 't Stort uit Amersfoort bereidt zich voor op een internationaal beachtennis toernooi in het weekend van 8 en 9 juli. "De sport in combinatie met de echte ‘beachvibe’ maakt het tot iets prachtigs. Ik kijk er echt naar uit”, vertelt organisator Sebastiaan Flohr aan De Stad Amersfoort.
Op beide dagen strijden 25 teams, 16 herenteams en 9 damesteams voor hun ITF-wereldranglijstpunten bij ‘The New Dutch Open’ op de vernieuwde beachtennisvelden. De deelnemers komen volgens de organisator uit alle hoeken van de wereld, van Japan tot Chili en van Nederland tot Duitsland.

Beachtennis is eigenlijk een combinatie van beachvolley en tennis. Er wordt gespeeld op een beachvolley-terrein van 16 bij 8 meter, met een apart racket en het net wordt op een hoogte gespannen van 1.70m. De bal, een iets lichtere tennisbal, mag en kan niet stuiteren.

"Dit is een ongelooflijk groot toernooi aan het worden, vóór corona waren we al goed op weg, maar nu zijn we echt helemaal klaar om er wat moois van te maken", aldus een enthousiaste Flohr in de krant.
Bij de heren zit het toernooi al helemaal vol, bij de dames is er nog plek. Er wordt alleen in dubbels gespeeld. Sebastiaan Flohr speelt zelf ook mee. "Ik ga voor minstens de halve finale; we zijn er klaar voor, maar veel zal afhangen van de vorm van de dag. Eén ding is zeker, het wordt spectaculair en we hopen op veel publiek. Wees dus welkom.”
Tennisvereniging 't Stort is te vinden aan de Saffierweg 1 in Amersfoort.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.