Tijdelijke opvang van 200 asielzoekers aan de Plotterweg: 'Onze maatschappelijke plicht'

De noodopvang locatie aan de Plotterweg.
De noodopvang locatie aan de Plotterweg. © Nieuwsplein33
Amersfoort - Het stadsbestuur heeft ingestemd met een voorstel van het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) om aan de Plotterweg tijdelijk 200 asielzoekers op te vangen. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college van burgemeester en wethouders dit te zien als 'onze maatschappelijke plicht'. Omwonenden worden vandaag per brief ingelicht.
In het pand aan de Plotterweg 26-28 verbleven eerder 250 Oekraïense ontheemden. Die zijn inmiddels verhuisd en het kantoorpand staat sindsdien leeg. De bedoeling is dat hier op termijn woningen worden gerealiseerd. Het COA heeft de gemeente gevraagd om in het kantoorpand tot uiterlijk 31 oktober 200 asielzoekers op te vangen.
De asielzoekers komen uit verschillende landen, waaronder Syrië, Jemen, Eritrea en Afghanistan. Het betreft gezinnen met kinderen en alleenreizende mannen en vrouwen. Ze zijn in afwachting van hun procedure voor de aanvraag van een verblijfsvergunning. Na 31 oktober brengt het COA hen op een andere locatie in het land onder.
In de brief schrijft het college verder dat het COA verantwoordelijk is voor de locatie en 24 uurs beveiliging regelt. Naar verwachting arriveren op 3 juli de eerste asielzoekers.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.