Musica Mundo wil mensen 'prikkelen' met muziek uit verschillende culturen

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Het Lieve Vrouwekerkhof staat dit weekend bol van de muziek. Artiesten uit binnen- en buitenland - met klanken en melodieën uit alle hoeken van de wereld - zijn te horen op het festival Musica Mundo. De meeste bands komen uit Afrikaanse landen.  
Musica Mundo vindt jaarlijks plaats op het Lieve Vrouwekerkhof en is een van de weinige wereldmuziekfestivals in Nederland. De organisatie van het festival heeft een belangrijke “missie”. Ze wil mensen in en rondom Amersfoort prikkelen tot nieuwsgierigheid naar elkaar, door de verscheidenheid van de muziek van de diverse culturen te laten beleven. 
Gisteravond werd het muziekfestival al afgetrapt op het Lieve Vrouwekerkhof, waar de komende dagen van ‘s middags tot middernacht optredens te zien zijn. Vrijdag, aan het einde van de middag, houdt de Nederlandse formatie New Manhattan Bigband een twee uur durend concert. De achttien muzikanten hebben een uitgebreid repertoire. Van swingende jazz, tot funk en soulnummers zullen voorbijkomen.

Glastonbury

Morgenavond is vanaf 21.45 uur het Zuid-Koreaanse ensemble ADG7 te horen. De band ontstond in 2015, het jaar waarin Korea de 70ste verjaardag van de nationale bevrijding herdacht. De band combineert de moderne K-Pop met Koreaanse folk-stijlen. Eerder speelde het negental muzikanten al op bekende festivals als Sziget en Womex. Vandaag stonden ze nog op het Engelse Glastonbury.  
De zondag wordt afgesloten door het zeskoppige Bacchanalia uit Nederland. Er wordt 'verslavende ongeremde cumbia' beloofd. Cumbia is een Colombiaanse dans- en muziekstijl die bestaat uit een mengeling van Spaanse muziek en Afrikaanse muziek uit de slaventijd. 
Toegang tot het festival is gratis. Bekijk hier de volledige line-up.  
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.