Raadsleden ontvangen steeds meer klachten van inwoners over de gemeente

© Pixabay
Amersfoort - Raadsleden ontvangen in toenemende mate berichten van inwoners waarin zij zich beklagen over de gemeente. Het gaat dan bijvoorbeeld om onduidelijke communicatie of inwoners die vinden dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Vanavond wordt over dit probleem gesproken in het stadhuis.
Het soort klachten is divers, maar toch komen een aantal dingen vaak terug. Inwoners ervaren bijvoorbeeld regelmatig dat er niet goed wordt gecommuniceerd. Ook geven ze aan niemand, of niet de juiste persoon te kunnen bereiken. Daarnaast worden ze van het kastje naar de muur gestuurd of moeten ze lang wachten op antwoord.
Op initiatief van Amersfoort2014 en de ChristenUnie wordt vanmiddag tijdens een commissiebijeenkomst in het stadhuis gesproken over waar het spaak loopt. Ook willen de raadsleden duidelijk krijgen hoe tevreden of ontevreden inwoners zijn over de afhandeling van klachten, hoe groot het probleem is en wat er al bekend is daarvan. Tenslotte moet ook in beeld gebracht worden welke oplossingen mogelijk zijn en wat de raad daarin kan betekenen.
Uit een document van de gemeente blijkt dat er vorig jaar 297 klachten binnenkwamen. Het overgrote deel hiervan zou informeel zijn opgelost.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.