Bezuinigingen op zwembad Octopus van de baan

Het deel van zwembad Octopus in Leusden voor recreatief zwemmen.
Het deel van zwembad Octopus in Leusden voor recreatief zwemmen. © Leusder Krant
Leusden - Als het aan het college van Leusden ligt, gaat een aantal gevoelige bezuinigingsmaatregelen op de exploitatie van zwembad Octopus niet door. Daarmee lijken een huurverhoging voor zwemvereniging de Haaien en de afschaffing van de meerbadenkaart van de baan.
,,Om te voorkomen dat SRO Leusden bv failliet gaat en om ervoor te zorgen dat zij een winst beogende onderneming kan blijven, is dit voorstel onontkoombaar’’, schrijven B&W. ,,Alternatief is faillissement. Dat kan betekenen dat de zwemvaardigheid van de kinderen (en volwassenen) in Leusden achteruit gaat.’’
Als de raad eind juni in de raadsvergadering 'ja' zegt tegen dit plan, zal de gemeente ook de financiële consequenties moeten dragen. SRO, dat zwembad Octopus exploiteert, becijferde eerder dat de huurverhoging voor De Haaien en het afschaffen van de meerbadenkaart een bezuiniging van ruim 71.000,= euro zou opleveren. In de ogen van SRO is dat noodzakelijk om ook voor het lopende jaar een sluitende begroting te krijgen. Dat geld zal de gemeenteraad bij een positief besluit dus uit eigen zak moeten bijpassen.
Plannen van de SRO om op de exploitatie van het zwembad te bezuinigen zorgden eind vorig jaar voor de nodige politieke ophef. De relatief kleine groep gebruikers van meerbadenkaarten trok aan de bel omdat ze financieel hard getroffen dreigden te worden door de maatregel. Ze zouden zo’n 30% duurder uit zijn dan voorheen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.