Organisatoren vijverconcert houden komende week hun adem in

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Al dertien jaar op rij wordt in Kattenbroek het jaarlijkse vijverconcert gegeven in het amfitheater aan Het Masker. Daar zou dit jaar weleens verandering in kunnen komen. Er wordt namelijk gewerkt aan plannen voor een nieuw podium in de vijver en in dat kader onderzoekt de gemeente het dierenleven rondom de vijver.  
De organisatie van het vijverconcert wordt gedaan door Jacques Smulders en zijn zus Mary. Jacques Smulders is eveneens een van de bandleden van de Sixties Generation, de band die jaarlijks optreedt in Kattenbroek. Anders dan andere jaren kreeg het stel dit jaar een vergunning 'onder voorbehoud'. "Door de klimaatverandering is het broedseizoen mogelijk langer dan anders", vertelt Smulders. "De dieren zouden hinder kunnen ervaren van de harde muziek. Dat is de redenering van het bureau dat het onderzoek in opdracht van de gemeente Amersfoort uitvoert".

Slecht geslapen

Toen Smulders over het onderzoek hoorde schrok hij wel even: "ik heb er toch een paar nachten slecht van geslapen". Drie dagen van tevoren zal er worden gekeken naar de broedsels rondom de vijver en dan zal ook de keuze worden gemaakt of het concert - dat volgend weekend gepland staat - daadwerkelijk door kan gaan.   
Het concert is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een picknick waarbij het publiek eigen eten meebrengt. Het is niet toegestaan uit glazen te drinken. De organisatie verstrekt daarom composteerbare drinkbekers. Wel moeten de muziek-liefhebbende picknickers, zoals gebruikelijk, alle restanten weer mee naar huis nemen. "Een van de dingen die ik mooi vind aan dit event is dat onze bezoekers altijd heel erg netjes zijn. We hoeven naderhand nauwelijks nog troep op te ruimen", laat Smulders weten. 
Het concert is op zondag 18 juni om 14.30 uur en de toegang is gratis. De band Sixties Generations vormt zoals gebruikelijk de hoofdact en het gastoptreden wordt verzorgd door countryzanger Marco Hemelrijk. Jaarlijks komen er zo'n 500 bezoekers op het concert af.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.