Veteranen worden geëerd met een anjerperkje in het Zocherplantsoen

Een veteraan bij het Nederlands-Indië monument
Een veteraan bij het Nederlands-Indië monument © RTV Utrecht
Amersfoort/Leusden - De gemeenten Amersfoort en Leusden organiseren op maandag 19 juni een Veteranendag, bedoeld voor alle veteranen die in beide gemeenten wonen. Vooruitlopend op deze dag wordt een perkje aangelegd met witte anjers als uiting van waardering voor deze oudgedienden.
Het perkje komt er na aanleiding van een aangenomen motie eind vorig jaar op initiatief van het CDA en de VVD. In het voorstel was opgenomen om het anjerperkje aan te leggen in de directe omgeving van het nieuw te bouwen stadhuis. Het gemeentebestuur zegt vanwege de actuele vraag naar dit eerbetoon niet te willen wachten tot de bouw van het nieuwe Huis voor de stad.
Daarom wordt een bestaand perkje in het Zocherplantsoen omgevormd naar een ‘wit anjerperkje’. De huidige beplanting wordt vervangen door witte anjerplanten en een mix van andere vaste planten, zodat het perkje het hele jaar door aantrekkelijk blijft om naar te kijken. Daarnaast zal een bord worden geplaatst met uitleg.

Militaire voertuigen

Het streven is om het perkje gereed te hebben rondom de veteranendag op 19 juni. Oudgedienden zijn vanaf half vier in de middag van harte welkom bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Bij de ingang staat een opstelling van militaire voertuigen. Medewerkers van het defensie onderhoudsbedrijf afdeling Techniek uit Leusden geven een toelichting bij de voertuigen.
Als speciale gast vertelt brigadegeneraal Frits van Dooren over zijn ervaringen als veteraan. Daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De bijeenkomst wordt afgesloten met een Indische maaltijd.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.