Gemeente organiseert een eerste bijeenkomst over woningbouw op de Trapeziumlocatie

De Trapeziumlocatie waar het nieuwe stadhuis en woningen moeten komen.
De Trapeziumlocatie waar het nieuwe stadhuis en woningen moeten komen. © Nieuwsplein33
Amersfoort - Omwonenden van de Trapeziumlocatie krijgen binnenkort meer te horen over de plannen voor nieuwbouw op die plek. Naast het nieuwe stadhuis is in de plannen opgenomen om hier ook woningen te realiseren.
De gemeente Amersfoort en onder andere Heilijgers Projectontwikkeling hebben eind 2022 een overeenkomst ondertekend over de aankoop van de stadhuiskavel. Er is afgesproken om woningbouw te realiseren op het resterende deel van de Trapeziumlocatie. Hiervoor is Heilijgers Projectontwikkeling een samenwerking aangegaan met ontwikkelaar NEOO uit Amsterdam.
De vraag is wel op welke termijn de woningen gebouwd kunnen worden. De bouwkosten lopen overal fors op door de economische recessie en de oorlog in Oekraïne. Veel nieuwbouwplannen zijn hierdoor al vertraagd. Ook de realisatie van het nieuwe stadhuis is een moeizaam traject. De gemeenteraad moest al een keer instemmen met een extra krediet. De bouwkosten werden in oktober vorig jaar geraamd op 118 miljoen euro.
Op 5 juli, voor de start van het zomerreces, zal over de woningbouwplannen een bijeenkomst voor omwonenden worden georganiseerd.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.