Aan de Soesterweg is ruimte gevonden voor 115 woningen voor starters en ouderen

Soesterweg 552-556
Soesterweg 552-556 © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Gemeenteraadsleden praten vanavond over een bouwplan voor 115 woningen aan de Soesterweg 552-556. Omwonenden die eerder van zich lieten horen zien het plan wel zitten, maar maken zich wel zorgen over extra parkeeroverlast.
Uit het voorstel wordt duidelijk dat er ruimte is voor ongeveer 115 woningen, vooral appartementen en zeven of acht grondgebonden woningen. Iets meer dan de helft van de woningen wordt sociale huur. De voornaamste doelgroepen zijn senioren en starters die doorstromen vanuit het Soesterkwartier.
Op de beoogde locatie is op dit moment het kantoor van SRO te vinden. Die organisatie beheert, onderhoudt en exploiteert gemeentelijk vastgoed. Ook is er een autobandenbedrijf gevestigd. Als alles doorgaat verhuist de SRO naar een nieuw gebouw op diezelfde kavel en het bestaande kantoor wordt getransformeerd naar woningen.
Tijdens de commissievergadering vanavond verkennen raadsleden de haalbaarheid en wenselijkheid van de nieuwe plannen. De 115 woningen dragen bij aan het oplossen van het woontekort dus daar is niemand op tegen.

Parkeerprobleem

Wel zijn er zorgen van omwonenden over parkeren die de politiek ook hebben bereikt. Volgens enkele omwonenden is er nu al een parkeerprobleem in de omgeving. De bedoeling is dat het parkeren helemaal binnen de grenzen van het gebied moet worden opgelost. Daarmee moet voorkomen worden dat het parkeerprobleem in de omgeving groeit.
Verder zijn er vragen over de herontwikkeling van SRO met een nieuw kantoor en werkplaats. Onderzocht moet worden óf en hoe er in dit gebied nog extra ruimte kan worden gemaakt voor een werkfunctie van zo'n 300m2. Het is de bedoeling dat het autobandenbedrijf verhuist naar De Isselt.
De start van de bouw is voorzien begin 2025.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.