Achterveld breidt uit met een nieuwe wijk, verkoop eerste woningen start woensdag

Impressie van een tussenwoning
Impressie van een tussenwoning © Gemeente Leusden
Leusden - Aan de noordzijde van Achterveld, tussen de bestaande woningen en het weidelandschap van het buitengebied, komt de nieuwe wijk Mastenbroek 2. In totaal komen er 120 huur- en koopwoningen. In een persbericht laat de gemeente Leusden weten dat komende woensdag de verkoop start van de eerste huizen.
Aannemer Wernsen heeft het terrein van woningproject Mastenbroek 2 gereed gemaakt voor woningbouw. De 27 huizen die vanaf woensdag te koop zijn bestaan uit negen rijwoningen, vijf levensloopbestendige woningen, twaalf tweekappers en één vrijstaande woning.
Mastenbroek 2
Mastenbroek 2 © Gemeente Leusden
De woningen worden energiezuinig met een warmtepomp en zonnepanelen. In de nieuwe wijk is veel aandacht voor klimaatadaptatie. Zo worden bestaande bomen zoveel mogelijk behouden én er komen ook veel bomen bij. Op de bergingen komen groene daken, zo krijgt hittestress minder kans. Om het riool te ontlasten en water in de wijk vast te houden wordt het hemelwater opgevangen in het openbaar gebied, zodat het lokaal kan infiltreren.
Geïnteresseerden in de huizen kunnen woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur langskomen tijdens de inloopbijeenkomst in De Roskam (Ons gebouw), Hessenweg 212 in Achterveld.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.