Zorgen over verkeersveiligheid wanneer de Albert Heijn aan de Leusderweg wordt verplaatst

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Op de huidige locatie van de Albert Heijn aan de Leusderweg zijn plannen voor nieuwe woningen. Daarvoor moet de supermarkt verplaatst worden naar de hoek Leusderweg/Van Campenstraat. Omwonenden en verschillende raadsfracties hebben zorgen over de verkeersveiligheid tijdens de bevoorrading van de winkel op die nieuwe plek.
De nieuwbouwplannen worden breed omarmd, zowel door raadsleden als door omwonenden die vanmiddag kwamen inspreken in het stadhuis. Het is de bedoeling om 130 tot 150 woningen te bouwen (huur en koop), vooral voor ouderen. Ook zijn er plannen voor detailhandel en mogelijk horeca met parkeervoorzieningen.
Zorgen zijn er met name over de verkeersveiligheid. De bevoorrading zou ofwel deels via de Van Bemmelstraat en de Van Campenstraat kunnen. De vrachtwagen moet dan op de Leusderweg afslaan en de Van Bemmelstraat inrijden om via de Van Campenstraat weer te vertrekken.
Bevoorrading via Van Bemmelstraat en Van Campenstraat
Bevoorrading via Van Bemmelstraat en Van Campenstraat © ZEEP-architecten
Verantwoordelijk wethouder Rutger Dijksterhuis (ChristenUnie) zei vanmiddag dat verkeersdeskundigen zeggen dat dit de meest veilige optie is. Omwonenden en verschillende raadsfracties brachten in dat de Van Bemmelstraat heel smal is en dus onveiliger vanwege fietsers en wandelaars daar. Zij zien daarom liever dat de vrachtauto achteruit de Van Campenstraat inrijdt en na het laden en lossen terug de Leusderweg oprijdt.
Een aantal fracties hield een pleidooi voor acht bouwlagen komen in plaats van zes zodat hoogbouw niet alleen aan de randen van de stad wordt gerealiseerd. Tenslotte werd er aandacht gevraagd voor zoveel mogelijk groen bij de inrichting van de openbare ruimte en het binnenterrein.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.