Knallende uitlaten bezorgen bewoners Soesterkwartier slapeloze nachten

© Pixabay
Amersfoort - Knallen die lijken op geweerschoten. Ze klinken over een donker industrieterrein aan de rand van Amersfoort. Mensen uit het Soesterkwartier en omgeving werden er van zaterdag- op zondagnacht door opgeschrikt. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door knallende auto-uitlaten.
Het gebeurt regelmatig dat auto- en motorliefhebbers in het weekend bij elkaar komen om hun gezamenlijke passie te delen. Vanuit heel Nederland komen ze hiervoor naar de Vanadiumweg op Isselt, om hun nieuwste auto-aanwinsten aan elkaar te laten zien.
Op een openbare Facebookpagina van de wijk Soesterkwartier komt zondagochtend een discussie op gang. Er wordt vooral gereageerd door bewoners die de harde knallen zaterdagnacht hebben gehoord en daar flink wat last van ondervonden. Maar ook jongeren die op de race-avond aanwezig waren mengen zich in het gesprek. Ze vinden dat ze niet veel verkeerd doen.
Een van de buurtbewoners die graag anoniem wil blijven doet haar verhaal. “Onze buurtapp stond dit weekend roodgloeiend. Ik doe eigenlijk nooit melding van iets bij de politie, maar nu waren er zo veel mensen die last hadden van de geluiden dat ik ook wilde weten wat de politie erover te zeggen had.” Volgens haar zou de politie hebben gezegd dat het een kwestie van de gemeente is. “De gemeente wijst vervolgens weer naar de politie", vertelt de vrouw.

Geen race

Een van de jongens die aanwezig was op de avond – en naar eigen zeggen al dertien jaar groot autoliefhebber is - vertelt dat er helemaal geen race heeft plaatsgevonden op het industrieterrein. “Er wordt wel gas gegeven, maar er wordt niet geracet met de auto's, dus er is geen gevaar voor de omgeving.” Hij laat verder weten dat er op een gemiddelde auto-meeting zo’n driehonderd autobezitters met hun voertuig bij elkaar komen.
Dat beeld wordt door de politie bevestigd. Volgens een woerdvoerder kwamen er zaterdag meerdere meldingen van geluidsoverlast binnen die zouden wijzen op straatraces op Isselt. De politie geeft aan dat er meerdere auto’s en personen aanwezig waren op de Vanadiumweg maar dat er geen sprake was van races of knallende uitlaatpijpen. Een van de autobezitters had zijn geluidsinstallatie hard aan staan. De bestuurder is gesommeerd deze zachter te zetten.
Eind april raakte een jongen zwaargewond tijdens een automeeting op Isselt. Hoe het ongeluk precies gebeurde is onbekend.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.