Na cameratoezicht zijn de woningen waar explosieven afgingen nu toch gesloten

Een woning aan de Liendertseweg wordt gesloten
Een woning aan de Liendertseweg wordt gesloten © 365press
Amersfoort - Op last van burgemeester Lucas Bolsius zijn twee woningen in Liendert en Vathorst gesloten door de politie. Het gaat om de twee huizen waar vorige week zelfgemaakte explosieven afgingen. De burgemeester zegt dat het besluit nodig is ‘voor de veiligheid van de buurt en bewoners zelf’.
Al eerder werden er op beide locaties camera’s geplaatst. In een persbericht zegt de gemeente dat dit nodig was om de veiligheid in de buurt te vergroten. Op last van de burgemeester is nu ook besloten deze woningen voor in ieder geval een maand te sluiten. Bolsius vindt dat er voldoende informatie is om tot woningsluiting over te gaan.
Zoals eerder door Nieuwsplein33 werd bericht is het sluiten van een woning vaak een belangrijke reden voor criminelen om explosieven te plaatsen. Het is voor het slachtoffer heel ingrijpend om geen toegang meer te hebben tot het eigen huis.
Ook de burgemeester lijkt zich daarvan bewust te zijn. “Het is altijd de vraag of het belang van een woningsluiting in verhouding staat tot de gevolgen ervan voor de bewoners. In mijn afweging speelt de veiligheid en leefbaarheid van de buurt ook een belangrijke rol. Deze maatregel past bij de acties die we nemen om veiligheid te vergroten.”
De gemeente laat weten dat er toezicht gehouden blijft worden in de buurt.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.