Pon, van winkel tot wereldspeler; de geschiedenis van het bekende familiebedrijf

Familiebedrijf Pon
Familiebedrijf Pon © Archief Eemland
Leusden/Amersfoort - Het begon allemaal met een kruidenierszaak op de Groenmarkt in Amersfoort en groeide uit tot een familiebedrijf dat meedoet op het wereldtoneel. De geschiedenis van familiebedrijf Pon uit Leusden wordt op zaterdag 1 juni uitvoerig, en met veel archiefmateriaal, besproken in de bibliotheek in Leusden.
Vera Smeets, collectiemanager van de Historische Bedrijfscollectie bij Pon’s Automobielhandel in Leusden, laat het publiek onderdompelen in de rijke geschiedenis van Pon. Dat gebeurt aan de hand van oude foto’s, films en historische feitjes.
De geschiedenis van Pon voert terug naar het jaar 1867, toen Gerarda en Gerrit Pon een kruidenierszaak openden op de Groenmarkt in Amersfoort. De handel wordt overgedragen van generatie op generatie. Dit heeft Pon eind jaren '60 van Amersfoort naar Leusden gebracht en uiteindelijk naar het wereldtoneel.
Hier is Pon vandaag de dag actief met meer dan 16.000 medewerkers in 65 landen. In vogelvlucht, met de focus op de automobielhandel in de omgeving Amersfoort en Leusden, reist het publiek deze lezing door de tijd.
De lezing is op donderdag 1 juni van 11:30 tot 13:00 uur in de Bibliotheek Leusden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.