Opfrisbeurt koopgoot Amicitia moet het verschil gaan maken

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Het lijkt erop dat voor zorgenkindje Amicitia een nieuwe strategie is gekozen. De oplettende voorbijganger heeft op kunnen merken dat er sinds kort een nieuwe naam en vormgeving is gekomen voor de winkelpromenade: Amicitia Boulevard. Het zou een frisse start moeten zijn voor de koopgoot die al jaren niet goed functioneert.
Met de komst van Houtebout leek er vorig jaar een lichtpuntje te verschijnen in Amicitia. Initiatiefnemer van het concept, Karel Casier kon een half jaar lang zijn pop up indoorspeeltuin uitproberen in de koopgoot en is nu bezig om zijn speeltoestellen weer in te pakken. "We zijn blij met de vele bezoekers die we hebben ontvangen".
Nu de zomer aanbreekt en mensen het buitenleven opzoeken is zijn concept minder succesrijk en neemt Casier de tijd om zich te bezinnen op een eventueel vervolg. “Misschien dat we hier in de winter een doorstart maken. Het kan ook zijn dat we dat op een hele andere plek doen.”
Indoorspeeltuin Houtebout
Indoorspeeltuin Houtebout © Nieuwsplein33
Er zou een aantal potentiële huurders in beeld zijn voor panden van de koopgoot. Dat wordt bevestigd door makelaar Molenbeek die de verhuur van de Amicitia voor zijn rekening neemt. Makelaar Michiel Putz geeft aan dat Molenbeek met vier à vijf partijen in gesprek is. Daar zitten geen retailers tussen, maar gaat van bedrijven in de dienstverlening tot entertainment tot aan een zorginstelling. Putz hoopt dat nieuwe huurders dit jaar nog de panden kunnen betrekken, misschien al voor de zomer. Inmiddels is Asia Nails de enige overgebleven onderneming in de winkelpromenade.

Schoonmaakbeurt

Amicitia heeft naast een nieuwe naam ook een schoonmaakbeurt gekregen en achter de schermen is gewerkt aan verbetering van de elektriciteit en het waterafvoersysteem. Putz geeft aan dat er zal worden gekeken of er een extra lift moet komen om mensen die slecht ter been zijn makkelijker te kunnen ontvangen. Ook laat hij weten dat de grote letters 'Winkelpromenade Amicitia' - aan de zijn van de Arnhemsestraat - weg zullen worden gehaald.
Begin dit jaar ging de voorkeur van de gemeente voor de invulling van Amicitia nog naar uit woningen. Dat perspectief is inmiddels van de baan. Het meeste rendement kan worden behaald met verhuur aan bedrijven. Maar dan moeten die ondernemers er wel daadwerkelijk komen, en nog belangrijker: voor lange tijd blijven zitten.
De website van vastgoedeigenaar Zegwaard is sinds de start van Amicitia onveranderd gebleven. Nog steeds wordt bij Amicitia gerefereerd aan een winkelcentrum waar Perry Sport en KFC gevestigd zijn. Eerstgenoemde winkel vertrok ruim zeven jaar geleden uit de koopgoot.
Letters aan de muur die zullen worden verwijderd
Letters aan de muur die zullen worden verwijderd © Nieuwsplein33
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.