Nog maar twee aanbieders van deelfietsen en deelscooters in Amersfoort

De deelfietsen van ‘Bird’ keren na 31 mei niet terug.
De deelfietsen van ‘Bird’ keren na 31 mei niet terug. © Nieuwsplein33
Amersfoort - In Amersfoort gaan maar twee aanbieders van deelvervoer voorlopig door. Het gaat om deelfietsen van TIER en deelscooters van Check. Zij mogen tot en met eind dit jaar hun voertuigen in de stad aanbieden.
De aanbieders van deelscooters en deelfietsen hebben een vergunning deelmobiliteit tot met 31 mei. Het stadsbestuur schrijft dat er op dit moment landelijke modelregels voor deelmobiliteit in de maak zijn waar de gemeente gebruik van wil maken. Die zijn nog niet gereed. Vandaar dat de gemeente de huidige vergunningen verlengt tot eind dit jaar.
TIER en Check kunnen daarom tot en met eind dit jaar door. Het bedrijf Bird heeft aangegeven geen gebruik te willen maken van de verlenging en biedt na 31 mei geen fietsen meer aan in Amersfoort.

Brandstichting

De groene deelscooters van GO Sharing verdwenen eerder al uit Amersfoort, Soest en Leusden waar ze te huur waren. In Amersfoort werden veel deelscooters in brand gestoken. Tussen begin 2021 en juni 2022 gingen er vijftig in vlammen op.
Een andere aanpassing die de gemeente meeneemt is het aanleggen van parkeervakken voor deelfietsen en deelscooters in de buurt van De Nieuwe Stad, Soesterkwartier en Kruiskamp.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.