Een Koningsquiz, een open podium en natuurlijk kleedjesmarkten tijdens Koningsdag

© RTV Utrecht / Joost Danvers
Amersfoort/Leusden - Ook Amersfoort en Leusden kleuren komende donderdag weer oranje en is er genoeg te beleven. De jas is wel nodig maar de paraplu hoeft niet mee. Waar moet je dit jaar zijn? We zetten de activiteiten op een rijtje.
Kinderen die hun kleedje uit willen spreiden op de kleedjesmarkt in de Amersfoortse binnenstad moeten er donderdagochtend vroeg bij zijn. De markt begint al om 07.00 uur en je mag er je spulletjes verkopen en onversterkt zingen of muziek maken, om daarmee een extra zakcent op te halen. Ook in Vathorst, Hoogland, Nieuwland, De Nieuwe Stad, bij Emiclaer en in Hooglanderveen zijn er kindermarkten.

Bloemendalsestraat

Zoals ieder jaar is het feest in de Bloemendalsestraat. De organisatie maakt er naar eigen zeggen 'een geweldige dag van met veel kleedjes, slingers, muziek en andere festiviteiten, in ons gezelligste straatje van Amersfoort'. Er is een podium waar inwoners muzikaal van zich laten horen en ook een kinderpodium met een goochelshow en moppentoppers.

Voetjes van de vloer

Het feest begint in Amersfoort al op de woensdagavond met onder meer een Koningsquiz op 't Lieve Vrouweplein en DJ Melvin in Hoogland. Daar op het grasveld bij de manege is rond 22.00 uur ook een vuurwerkshow. Poppodium Fluor pakt tegelijkertijd uit met optredens van Kraantje Pappie en Prins S. en de Geit en aansluitend een klassieke disconacht, met veel ABBA. Overdag, op Koningsdag, is er een kinderdisco. Op de Hof kunnen ook op Koningsdag zelf de voetjes van de vloer want dan is er dansbare live muziek.

De Til

In Leusden ga je naar Jongerencentrum de Til. Daar is woensdagavond al een Kings Night en de volgende dag gaat het verder met een aubade, een muziekplein en een afterparty. In de omgeving is overdag ook een braderie en een kleedjesmarkt. De hoofdact donderdag is de band LEA. Die speelt "dampende rockcovers" van bijvoorbeeld Herman Brood of the Golden Earring.

Brand New Cadillac

De populaire Leusdense rockband Brand New Cadillac geeft donderdag een vlammend antwoord in de Biezenkamp. Brand New Cadillac rockt vanaf 1989 door Nederland en valt jaarlijks terug op de thuisbasis in Leusden met een heerlijk feestje voor fans van dampende rock & roll. Een feest van herkenning voor Leusdenaren die de band tijdens de dorpsfeesten van Leusden door de jaren heen hebben meegemaakt.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.