Waarom veel buitenbaden al open gaan maar Bosbad Amersfoort voorlopig dicht blijft

© SRO
Amersfoort - Het blijft even uit met de zon en warm weer, het voorjaar laat het op zich wachten. Verre van ideaal zwemweer, maar toch gaan verschillende buitenbaden in de regio de komende tijd open. Zwemliefhebbers kunnen voorlopig helaas nog niet terecht in Bosbad Amersfoort want dat wordt grondig opgeknapt.
Ondanks dat de voorspellingen nog steeds niet heel goed zijn, gaan er komende week al best wat baden open. In de winter, als het te koud is om te zwemmen, wordt veel onderhoud gedaan aan de buitenbaden. Maar vanwege het slechte weer was onderhoud doen afgelopen tijd nog best ingewikkeld.
Bosbad Amersfoort heeft al laten weten dat de grootschalige renovatie vertraging oploopt en dat het bad daarom alleen in de zomermaanden open zal zijn. Het bad is aan een grondige opknapbeurt toe, zo moet het basin een nieuwe coating krijgen en willen ze speeltoestellen plaatsen. Dat kan volgens het bad alleen als het droog is. De planning is nu dat het Bosbad begin juli open kan, maar dan moet wel alles meezitten.
De renovatie kost 1,47 miljoen euro. De vorm van het historische buitenzwembad blijft behouden. Verder worden de speeleilanden in het ondiepe bassin vervangen. Het 50-meterbad blijft onverwarmd, hoewel dit een vurige wens was van veel gebruikers en zwemclubs. Volgens de gemeente is dat financieel onhaalbaar.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.