Gerolf Bouwmeester voorgedragen voor een tweede termijn als burgemeester

Burgemeester Bouwmeester en Carlos Genders, voorzitter vertrouwenscommissie
Burgemeester Bouwmeester en Carlos Genders, voorzitter vertrouwenscommissie © Gemeente Leusden
Leusden - De gemeenteraad van Leusden heeft vanavond tijdens een besloten vergadering het besluit genomen om Gerolf Bouwmeester (D66) aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester. Dat maakt de gemeente bekend in een persbericht.
“Burgemeester Bouwmeester heeft zich de afgelopen periode ontwikkeld tot een betrokken en benaderbare burgervader met een warm hart voor Leusden en zich geprofileerd als een betrouwbare bestuurder in Leusden en in de regio”, zegt Carlos Genders, voorzitter van de vertrouwenscommissie.
Burgemeester Gerolf Bouwmeester is dankbaar voor het in hem gestelde vertrouwen door de gemeenteraad. “De voordracht tot herbenoeming als burgemeester van gemeente Leusden aanvaard ik van harte. Het is voor mij een grote eer om ook in de volgende termijn uw burgemeester te mogen zijn. Leusden is een mooie gemeente met een rijk verleden. Vol enthousiasme en passie zal ik mij inzetten voor de toekomst van onze prachtige gemeente.”
Burgemeester Bouwmeester kreeg LEGO van alle raadsfracties.
Burgemeester Bouwmeester kreeg LEGO van alle raadsfracties. © Gemeente Leusden
De eerste termijn van burgemeester Bouwmeester loopt af. Een burgemeester wordt voor een periode van zes jaar benoemd. Gerolf Bouwmeester startte zijn eerste termijn op 7 september 2017. Dit betekent dat zijn ambtstermijn op 7 september 2023 afloopt. De burgemeester heeft aangegeven graag herbenoemd te willen worden.
De herbenoeming wordt definitief zodra burgemeester Bouwmeester de eed of belofte aflegt in het Huis van Leusden, ten overstaan van de Commissaris van de Koning. Dit zal na de zomer plaatsvinden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.