Waterschap krijgt een minderheidscollege: 'Behoorlijke spanning in deze combinatie'

© Waterschap Vallei en Veluwe
Amersfoort/Leusden - Een minderheidscollege van BBB, Water Natuurlijk, ChristenUnie en SGP kan officieel aan de slag binnen het waterschap Vallei en Veluwe. Het algemeen bestuur van het waterschap stemde gisteravond in met het voorstel van de BBB om op korte termijn een zogenoemde bestuursagenda op te stellen. Daarin kunnen afspraken worden gemaakt over de manier van werken en de beoogde bestuurscultuur.
Verkenner Bertus Cornelissen, voor de ChristenUnie wethouder in Putten, stelde vorige week in zijn verslag dat een minderheidscoalitie het meest voor de hand ligt. BBB, Water Natuurlijk, ChristenUnie en SGP hebben wat hem betreft samen een mix van ervaring, deskundigheid en vernieuwing.
"Ik besef dat in deze combinatie ook een behoorlijke spanning aanwezig is. Toch stel ik voor om met deze partijen te onderzoeken hoe een stabiel en goed team kan worden gevormd. Want deze combinatie doet het meest recht aan wat u belangrijk vindt", schreef hij in een brief aan de partijen.
De BoerBurgerBeweging (BBB) werd na de verkiezingen de grootste partij en kwam met zes zetels nieuw binnen in het algemeen bestuur. Vallei en Veluwe is actief in het oosten van de provincie Utrecht en bestrijkt daarnaast ook een flink deel van de provincie Gelderland en een klein deel van Overijssel.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.