De Paasbijlage: waarom bruine eieren niet perse beter zijn dan witte

© Pixabay
Amersfoort/Leusden - Iedere twee weken vind je hier op een greep uit de onderwerpen die op zaterdag voorbij kwamen in het programma Actueel op Golfbreker Radio. Gepresenteerd door Erik van Venetië en Roelof Meijer. In deze Paasaflevering ging het onder andere over wat we kunnen zien en horen in de natuur nu het lente is en waarom bruine eieren niet beter 'hoeven' te zijn dan witte.
Maar eerst het dossier Vahstal, nachtmerrie voor menig Amersfoorter. Iede de Vries vertelt erover ter illustratie van zijn artikelen hier op Nieuwsplein33. Komt er ooit een einde aan? Luister het gesprek hier terug.
Kees de Heer van IVN Natuureducatie
Kees de Heer van IVN Natuureducatie © Golfbreker Radio
Wat kunnen we zien en horen in de natuur nu het lente is? Kees de Heer van IVN laat je horen welke vogels in je eigen omgeving kunt horen en zien, welke bloemen je waar kunt vinden en waarom de meeste lentebloemen geel zijn! Luister hier naar het gesprek.
En dan het beste onderwerp voor Pasen! Waarom bruine eieren niet ‘beter’ hoeven te zijn dan witte en hoe je zelf verf maakt met groenten om je eieren te verven! Beluister het hier!
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.