Defensie investeert fors in nieuwe tankwerkplaats Leusden

© Ministerie van Defensie
Leusden - Het ministerie van Defensie gaat fors investeren in de tankwerkplaats aan de Kolonel H. L. van Royenweg, schrijft de Leusder Krant. Voor een bedrag tussen de 50 en 100 miljoen gaat de bestaande bebouwing tegen de vlakte en komt er een compleet nieuw gebouw.
Volgens de inkoopplanning van het Rijksvastgoedbedrijf gaat het om een gebouw met een bruto-vloeroppervlak van 40.000 vierkante meter. Inmiddels hebben twee architectenbureaus de opdracht gekregen een ontwerp te maken. 
,,Het wordt een moderne faciliteit waar Defensie alle grondgebonden systemen kan onderhouden, aanpassen en testen op hoogwaardige en betrouwbare wijze’’, legt het Rijksvastgoedbedrijf uit.
Volgens de website ‘Architectenweb’ vervangt de nieuwbouw ‘de verouderde en niet meer passende huisvesting van de Afdeling Techniek van het Materieellogistiek Commando Land aan de Kolonel H.L. van Royenweg in Leusden’.
In de volksmond is het complex beter bekend als ‘de Tankwerkplaats’. Maar, anders dan die naam doet vermoeden, verricht Defensie op de locatie onderhoudswerk aan allerlei voertuigen en ander materieel.
Het nieuwe Technology Center wordt naar verwachting begin 2028 in gebruik genomen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.