De Stadsbron helpt je kiezen met de 'partijvergelijker'

© Nieuwsplein33
Amersfoort/Leusden - Komende woensdag vinden veel Nederlanders de weg naar een stembureau in de buurt. De redactie van De Stadsbron heeft ook voor deze verkiezingen alle partijprogramma’s voor je doorgespit. De ene partij heeft een duidelijker en concreter plan dan de ander. Sommige programma’s zijn doorspekt met goede bedoelingen, maar nauwelijks concreet.
Een aantal partijen heeft beloftes in de verkiezingsprogramma opgenomen die niet voor rekening komen van de Provinciale Staten. Bijvoorbeeld over de maximumsnelheid op snelwegen. De Provincie gaat hier niet over. Die taak ligt bij de Rijksoverheid. Alle stellingen die niet voor rekening komen van de Provincie zijn door De Stadsbron weggelaten. Je vindt de partijvergelijker hier.
Ook voor de Waterschapsverkiezingen is een vergelijker gemaakt. Sommige programma’s zijn doorspekt met goede bedoelingen, maar nauwelijks concreet. Andere lijken vanuit een landelijke partij te zijn geschreven en niet gericht op een specifiek waterschap. Opvallend was dat een aantal andere partijen zeer concrete punten aandraagt die specifiek gericht zijn op het waterschap van Utrecht en Gelderland; Vallei en Veluwe. Je kunt de partijvergelijker voor de Waterschapsverkiezingen hier vinden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.