Meer ruimte voor terrassen door een andere indeling van de markt in De Biezenkamp

Dinsdagmarkt De Biezenkamp in Leusden.
Dinsdagmarkt De Biezenkamp in Leusden. © Uw Marktspecialist
Leusden - Een iets andere opstelling van de kramen waardoor er in De Biezenkamp op marktdagen meer ruimte ontstaat voor de leefbaarheid. Maar ook vergroening en (permanente) terrassen. Die afspraak maakt deel uit van een nieuwe overeenkomst die de gemeente met de stichting Weekmarkt Leusden wil sluiten.
Ook wil de gemeente een budget van 25.000,= euro beschikbaar stellen om maatregelen te treffen die de aangepaste opstelling van de markt (die langgerekter zal zijn dan tot nu toe gebruikelijk) mogelijk moet maken. Het geld kan worden vrijgemaakt uit een potje dat de gemeente apart zette om knelpunten in winkelcentrum de Biezenkamp aan te pakken.
Sinds april 2018 -nog onder het gezag van toenmalig wethouder Albert Dragt- is de weekmarkt verzelfstandigd. De stichting ‘Weekmarkt Leusden’ (feitelijk de marktkooplui zelf), en niet langer de gemeente, is vanaf dat moment verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de markt. Die verhuisde van het huidige parkeerterrein achter supermarkt Jumbo naar het vernieuwde plein middenin het winkelcentrum.
De nieuwe opstelling van de marktkramen betekent dat de markt feitelijk opschuift in de richting van de Lidl. De gemeente vindt dat de moeite waard omdat er daardoor meer ruimte ontstaat voor terrassen op marktdagen. Het college denkt dat daarmee het winkelcentrum meer aantrekkingskracht op het winkelend publiek zal uitoefenen. Dat zal de leefbaarheid en de levendigheid van het plein verhogen, meent het college.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.