Kleine Amersfoortse basisschool haalt ruim 3000 euro op voor Giro 555

© EBS De Parel
Amersfoort - Tussen de enorme bedragen die zijn opgehaald voor de hulpverlening na de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn het soms de kleine acties die extra in het oog springen. Zo brachten de circa 125 leerlingen van basisschool De Parel uit Amersfoort de afgelopen weken een bedrag bij elkaar van 3139 euro.
Het bedrag werd gistermiddag in ontvangst genomen door Jacco Vlastuin die werkt voor Oxfam Novib, aangesloten bij Giro 555. Hij vertelde iets over waar het geld voor wordt gebruikt, onder andere voor voedsel en warme kleding.
Volgens directeur Gerda Moesbergen van De Parel past de actie bij de waarden die de evangelische school uitdraagt. “Het motto van De Parel is 'geliefd, gezien, gekend' en van daaruit willen we ook omzien naar anderen.”
Op Giro 555 is tot nu toe meer dan 108 miljoen euro bij elkaar gebracht. Dankzij de actieopbrengst kunnen hulporganisaties hun hulp in Turkije en Syrie uitbreiden. Het Rode Kruis deelde bijvoorbeeld meer dan 20 miljoen warme maaltijden en 15 miljoen waterflessen uit in de tien getroffen Turkse provincies.
Save the Children heeft in Syrië 7.500 mensen voorzien van kant-en-klare warme maaltijden en verstrekte 200 maaltijden aan de Zoek- en Reddingsteams.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.