Amersfoorter en Leusdenaren doen mee aan de World Solar Challenge

© Pixabay
Amersfoort/Leusden - De Leusdenaren Tim Woertman (21), Ivar van der Bijl (21) en Amersfoorter Niels Buiskool (22) maken deel uit van het van team van de Technische Universiteit Twente dat meedoet aan de World Solar Challenge in Australië.
De World Solar Challenge wordt eens in de twee jaar georganiseerd en wordt gereden door zelfgebouwde auto’s die worden aangedreven door zonne-energie. De auto die het snelst de afstand van 3021 kilometer heeft afgelegd, wint. 
Van Darwin gaat de race dwars door Australië heen, met Adelaide als eindpunt. In totaal zijn ze drie maanden aan de andere kant van de wereld. De wedstrijd begint 22 oktober en het duurt ongeveer een week voor de eerste deelnemer de finish passeert. 
Eind augustus gaat het hele team - dat uit zo’n 20 mannelijke en vrouwelijke studenten bestaat - naar Australië. Dan is het zes weken voorbereiden, om vervolgens een week lang te racen. 
Het team uit Twente doet mee onder de naam Solar Team Twente. In Australië gaan de deelnemers de strijd aan met teams uit de hele wereld. Het team is optimistisch over de kansen om hoge ogen te gooien in de wedstrijd. 
Meer over de wedstrijd en de regionale deelnemers is te vinden op de sites van de Leusder Krant en De Stad Amersfoort
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.