Basisschool Kinderland kan Leusdens tekort in onderwijsruimte opvangen

© Pixabay
Leusden - Het weer in gebruik nemen van de voormalige basisschool Kinderland voor onderwijsdoeleinden is een reële optie om het dreigend tekort aan faciliteiten voor het basisonderwijs het hoofd te bieden. 
Dat schrijft het college in een tussentijdse rapportage aan de gemeenteraad. Half oktober signaleerde het gemeentebestuur een tekort aan schoolruimte dat op korte én langere termijn tot flinke problemen kan leiden. 
Wethouder Kiel meldde destijds aan de gemeenteraad dat - op basis van de jongste prognoses - er de komende 15 jaar 900 tot zo’n 1.250 vierkante meter vloeroppervlak aan schoolgebouwen extra nodig zal zijn om de toeloop op te vangen. 
Een belangrijke reden voor de (sterk) afwijkende ontwikkeling is dat Leusden de afgelopen jaren meer bouwde dan het eerder had gepland. Zo dacht de gemeente in 2020 nog dat er tot en met 2026, 472 woningen gerealiseerd zouden worden. Die verwachting is dit jaar bijgesteld tot 782; een verschil van 310 woningen.
Naast de optie om Kinderland opnieuw te gaan gebruiken, lijkt het erop dat het gebouw van de voormalige basisschool De Holm aan de Lingewijk voorlopig ook in gebruik blijft om de problemen op het gebied van onderwijshuisvesting het hoofd te bieden. Het college spreekt over gebruik tot einde schooljaar ‘24/’25, maar houdt er nu al rekening mee dat dat mogelijk ook langer zal zijn. 
Lees meer over dit onderwerp in een uitgebreid artikel van de Leusder Krant.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.