Watercafé in Liendert over het belang van het waterschap

© Nieuwsplein33
Amersfoort - De partij Water Natuurlijk houdt woensdag 22 februari een Watercafé in Projecthuis Madiba in Amersfoort. De groepering doet mee met de verkiezing van waterschapsbestuur. Centraal staan de onderwerpen ‘Hoe zorgt het waterschap voor klimaatbestendige steden en dorpen?’ en ‘Hoe bieden we de landbouw een duurzame toekomst?’  
Op 15 maart zijn er weer verkiezingen voor het waterschapsbestuur, tegelijk met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Tijdens de bijeenkomst vertellen heemraad Frans Ter Maten en fractievoorzitter Astrid Meier van waterschapspartij Water Natuurlijk over het belang van het waterschap en geven ze de visie van de partij op de uitdagingen waar het waterschap Vallei en Veluwe voor staat. Daarnaast kan er kennis worden gemaakt met kandidaten van Water Natuurlijk uit de regio Eemland die verkiesbaar zijn voor het Algemeen Bestuur van het waterschap Vallei en Veluwe. 
Een actueel onderwerp in Amersfoort is het plaatsen van windmolens op Isselt. Onder andere omdat de beoogde plek grondgebied van het waterschap is. Een ander punt waar het waterschap zich op focust is bijvoorbeeld de manier waarop de oevers van rivier De Eem zijn ingericht. Daar liggen nu damwanden die voor de scheepvaart ideaal zijn, maar voor de roeiersvereniging juist voor hinder zorgen. 
De toegang tot het Watercafé is gratis. De bijenkomst begint om 20:00 uur, met inloop vanaf 19:30 uur en vindt plaats in Projecthuis Madiba in Amersfoort (Liendertseweg 87, ingang aan de kant van het Valleikanaal). 
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.