'Ministry of Fear/Foam' doet zowel lieflijk als luguber aan

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Het is de grootste museale solo-expositie van Folkert de Jong sinds 2009: ‘Ministry of Fear/Foam’. Zijn totale oeuvre van de afgelopen 25 jaar is tot begin mei in KAdE te zien. Voor het eerst staan er in de grote zaal van de kunsthal steigers, waarvandaan de werken van De Jong uit verschillende perspectieven zijn te zien. 
Wanneer je de expositie van Folkert de Jong in Kunsthal KAdE bezoekt is de kans levensgroot dat je hemzelf daar tegen het lijf loopt. Weliswaar in de vorm van purschuim, het materiaal waarvan het grootste deel van zijn sculpturen is gemaakt. Een middel dat normaal gesproken in de bouw, architectuur en in decors wordt gebruikt.
© Nieuwsplein33
De kunstenaar heeft bewust gekozen om niet te veel teksttoelichting te geven bij zijn werken. Hij vindt het belangrijk dat iedereen zijn eigen interpretatie kan geven aan zijn sculpturen. Deze ogen zowel lieflijk - door het baby blauw en roze dat hij als kleuren veel gebruikt - en weerzinwekkend tegelijk; reusachtige poppen bungelen met een touw aan het plafond. Er zitten verschillende werken bij die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest.
Voor de creatieve bezoeker is in het KAdEStudio de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met beeldhouwen. Zo kunnen er sculpturen worden gekleid en poppen zijn aan te kleden met materialen die De Jong in zijn expositie gebruikt.  
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.