Burgemeester Lucas Bolsius: 'Ik zie mijzelf als meewerkend voorman'

Burgemeester Bolsius draagt het Wij Amersfoort-speldje
Burgemeester Bolsius draagt het Wij Amersfoort-speldje © Nieuwsplein33
Amersfoort - Voor de honderdste aflevering van de serie miniportretten van De Stad Amersfoort is burgemeester Lucas Bolsius geïnterviewd. Hij vertelt over gastvrijheid, het belang van bewegen en de rol die hij vervult. "Het is een enorme eer en een verantwoordelijkheid maar je krijgt er ook heel veel energie van."
In de video-estafetteserie geven bekende en minder bekende Amersfoorters zelf het stokje door aan een volgende kandidaat. Ze stellen zichzelf en hun werkzaamheden voor in kleine miniportretjes. Voor burgemeester Lucas Bolsius een gelegenheid om zijn waardering uit te spreken voor de inwoners van de stad.
"Het 'Wij Amersfoort' gevoel dat we hebben geïntroduceerd tijdens Koningsdag (2019) is voelbaar in de stad. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer er gezocht wordt naar vrijwilligers. Of wanneer er fietsen geregeld moeten worden voor jonge asielzoekers. Amersfoort is een gastvrije stad."
Bolsius breekt in de video ook een lans voor het belang van sporten. Niet in de laatste plaats omdat sport een belangrijke rol inneemt in het gezin Bolsius. "Mijn kinderen sporten op hoog niveau. Dat moet je als gezin mogelijk maken. Dus veel naar wedstrijden. Er komt veel bij kijken maar we krijgen er ook veel voor terug."
Het complete interview is te zien in de video op de website van De Stad Amersfoort.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.