Schilderdoeken op het Eemplein als symbool voor kleur in de provincie

© Nieuwsplein33
Amersfoort - De verkiezingscampagne van de provincie Utrecht werd gisteren afgetrapt op het Eemplein met de slogan: ‘Geef de provincie kleur met jouw stem’. Alle grote partijen waren aanwezig en ook burgemeester Lucas Bolsius liet zich zien.
Het is een frisse vrijdagmorgen. Vier grote schilderdoeken staan te wachten om ingekleurd te worden door de lijsttrekkers van de verschillende partijen. Het kleurt op het plein vooral ook groen, rood en blauw door de jasjes van de partijleden. De aanwezigen kunnen zich warmen aan koffie en thee die gratis zijn te verkrijgen bij een ingehuurd koffiekraampje.
Kunstenaar Sigmon van studio Sigmon begeleid het schilderen op de doeken en is tevreden met wat hij ziet. “Ik had de kaders al met potlood gemaakt. Zo is er een startpunt van waaruit kan worden gewerkt. Als het straks helemaal is ingekleurd ga ik het in mijn studio afmaken. En dan krijgt het straks ergens een plek tijdens de verkiezingen.”

Wijkbus

"Wij rekenen op u! Provincie doe uw werk!”, roept Joke Sickmann (90) luidkeels over het plein. Samen met haar medestander Carly Staub (79) houdt ze strijdvaardig een spandoek omhoog waarop met grote letters staat te lezen: ‘word vrijwilliger wijkbus chauffeur’.
© Nieuwsplein33
Beide dames wonen in de wijk Soesterkwartier. Ze zijn afhankelijk van het busvervoer voor een ritje daar de stad. “Die bus rijdt heel vaak niet. Zoals vanmorgen, toen viel de bus uit en moest ik lopend naar de stad terwijl het ontzettend glad is op straat”, vertelt Staub.
De twee vrouwen zijn een van de weinige burgers die op het event afkomen. De menigte lijkt niet veel indruk te maken op omstanders. Op een afstandje staat een jongen toe te kijken: “ik heb geen idee wat er aan de hand is, maar ik vind het leuk om even te kijken of ik bekende mensen zie”.

Humor

Burgermeester Lucas Bolsius loopt rond over het plein en wenst de leden van verschillende partijen persoonlijk succes bij het campagne voeren. Hij benadrukt dat ook humor een belangrijk onderdeel is in deze verkiezingstijd. “Er moeten ingewikkelde beslissingen worden genomen, humor is daarbij essentieel.”
De hele week tot en met 19 februari zijn er in de stad activiteiten vooruitlopend op de provinciale verkiezingen op 15 maart. In de provincie Utrecht doen er in totaal negentien partijen mee aan de verkiezingen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.