Amersfoort doneert 160.000 euro voor de slachtoffers van de aardbeving

Een inzameling van spullen bij de Güney Market in Liendert.
Een inzameling van spullen bij de Güney Market in Liendert. © Nieuwsplein33
Amersfoort - De gemeente Amersfoort doneert 160.000 euro, een euro per inwoner, aan de samenwerkende hulporganisaties. In een persbericht stelt de gemeente dat de bijdrage gericht is op steun aan de hulpverlening na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië.
,,De ramp in Turkije en Syrië is uitzonderlijk groot. Ook in Amersfoort roept dit enorme menselijk leed grote emoties op. Inwoners leven mee. Voor een aantal Amersfoorters betreffen de slachtoffers ook directe familie of vrienden”, zegt burgemeester Lucas Bolsius. In een online video betuigde de burgervader eerder deze week al zijn medeleven met de slachtoffers en riep hij inwoners op om te doneren. De vlaggen bij het gemeentehuis hangen halfstok.
© Gemeente Amersfoort
Amersfoort zal het geldbedrag van 160.000 euro over maken aan giro 555. Dit bedrag is gebaseerd op het aantal inwoners. Het komt uit de algemene reserve. DENK-fractieleider Tahsin Bulbul beklaagde zich op Twitter dat andere Nederlandse steden al snel over de brug kwamen met een bedrag, terwijl Amersfoort op zich liet wachten. Oppositiepartij VVD vindt dat een dergelijke uitgave eigenlijk niet gedaan kan worden zonder toestemming van de gemeenteraad.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.