Supermarkt in Liendert houdt inzamelactie voor aardbevingsslachtoffers

© Nieuwsplein33
Amersfoort - De lokale supermarkt Güney Market in Liendert besloot deze week actie te ondernemen om mensen te helpen die door de aardbeving in Turkije en Syrië zijn getroffen. Esra, een medewerker van de supermarkt startte een inzamelingsactie die door veel mensen in de buurt wordt gesteund.
Esra's schoonfamilie woont in het getroffen gebied. Ze is diep ontroerd door de verwoestingen die ze heeft gezien. Daarom besluit ze in actie te komen en slachtoffers te helpen. Samen met haar team in de supermarkt verzamelt ze producten die slachtoffers nodig hebben, zoals winterkleding en producten voor persoonlijke hygiëne. 
Steeds meer mensen raken op de hoogte van de actie en willen hun steun betuigen. Wat begon met één Instagramverhaal leidt inmiddels al tot vele reacties. Mensen brengen producten naar de supermarkt en deze worden vervoerd naar verschillende logistieke centra. Dat gebeurt door het transportbedrijf Hanzade Transport BV, die vervolgens doorrijdt naar Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije.

Significante hoeveelheid producten

Het succes van de actie is groot en Esra is verrast door de enorme steun van mensen. Veel mensen zijn ontroerd door haar verhaal en willen graag bijdragen aan haar actie om slachtoffers te helpen. Dankzij de steun van veel mensen is een significante hoeveelheid producten verzameld. De actie zal de komende week blijven aanhouden en op langere termijn zijn donaties en giften altijd welkom bij de supermarkt. Esra hoopt ook andere initiatieven in Amersfoort te zien.
Met name vrijwilligers zijn volgens haar hard nodig.  Eén van de vrijwilligers is Kaan Isik, een student junior accountmanager. Over zijn beweegredenen vertelt hij: "Ik zag overal op social media hoe mensen hulp nodig hadden en ik vind dat ik niet stil kan zitten en alleen maar kan toekijken. Door deze actie te doen voel ik dat ik bijdraag aan een goed doel." Hij is ook trots op de inwoners van Amersfoort: "Ik zie mensen van allerlei leeftijden en afkomsten die hun steentje bijdragen."  
© Nieuwsplein33
Esra is trots op het succes van de actie en wil iedereen die heeft bijgedragen bedanken. De komende twee dagen zullen alle vrijwilligers zich richten op het afronden van de actie. Ze hoopt, indien mogelijk, de resultaten te kunnen delen met haar volgers op sociale media. 
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.