Parkeerplek voor deelvervoer zoekt fiets of scooter

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Op verschillende locaties in de Amersfoortse binnenstad zijn sinds kort speciale parkeerplekken te vinden waar de deelfiets- of scooter kan worden neergezet. Vooralsnog blijven veel van die vakken opvallend leeg.
De rondslingerende deelfietsen en -scooters waren de gemeente en veel inwoners al langer een doorn in het oog. Vaak liggen ze midden op de stoep of tegen een boom, omgevallen of bewust neergelegd in plaats van neergezet. Door speciale parkeervakken aan te wijzen hoopt de gemeente de verrommeling van de binnenstad tegen te gaan. Maar op veel plekken is er nog weinig veranderd, zoals op het Eemplein.
© Nieuwsplein33
Het parkeervak wat hier is aangebracht is leeg terwijl elders op het plein diverse deelfietsen, liggend of staand, van aanbieder TIER te vinden zijn. Ook staan er scooters van het bedrijf Check. Het Eemplein is niet de enige plek waar de gebruikers van het deelvervoer kennelijk nog moeten wennen. Ook bij de vakken langs Het Zand en bij de Beestenmarkt is geen deelfiets- of scooter te bekennen.
© Nieuwsplein33
Langs de Stadsring staan wel enkele fietsen in het juiste vak. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat gebruikers van deelvervoer in de binnenstad alleen nog maar kunnen uitchecken op de daartoe bestemde parkeerplekken. Dat betekent dat zij blijven betalen voor de service zolang de deelfiets of -scooter niet is uitgecheckt op die plek.
De parkeervakken zijn te herkennen aan klinkerbestrating, tegels, borden en virtueel via de app van de aanbieders TIER, Check en Bird. Verder gaat de gemeente in eerste instantie met de aanbieders in overleg als er structureel niet in de vakken wordt geparkeerd. In het uiterste geval kan de vergunning worden ingetrokken.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.