Terugkijken: drukbezochte bijeenkomst ‘Van Ring naar Park’

© SmuldersAV/Ewerdt Heideman
Amersfoort - Van de Stadsring een plek maken die niet gedomineerd wordt door auto’s, maar vol staat met groen. Tijdens de bijeenkomst ‘Van Ring naar Park’ afgelopen vrijdag werd besproken hoe dit gerealiseerd kan worden. De Stad Amersfoort was aanwezig bij de drukbezochte bijeenkomst en legde het vast.
‘Van Ring naar Park’ is ontstaan als burgerinitiatief uit onvrede met de huidige vorm en functie van de Stadsring. Het initiatief wil de Stadsring veranderen naar een plek met meer groen. De bedoeling is dat twee van de vier rijstroken op de Stadsring plaats moeten maken voor park en water. Op de overige twee rijstroken wordt de maximale snelheid 30 kilometer per uur. Een mogelijkheid is om een klein deel van de Stadsring helemaal dicht te gooien.
Door deze ingrepen wordt een groot deel van het autoverkeer niet langer dwars door de stad geleid, maar over andere wegen rondom Amersfoort zoals de A1, A28, de westelijke rondweg, maar ook over wegen als de Kersenbaan, Ringweg-Koppel, Ringweg-Randenbroek en de Utrechtseweg. Belangrijk voor de politiek is dat de binnenstad en parkeergarages bereikbaar blijven voor auto's.
D66, GroenLinks, CDA, PvdA en Amersfoort2014 zien toekomst in het plan. Andere partijen zoals SP en de Burger Partij Amersfoort (BPA) denken dat het veel te veel gaat kosten. Een bedrag is nog niet genoemd, maar dat het tientallen miljoenen gaat kosten is niet ondenkbaar.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.