18-jarige Floris uit Amersfoort is de jongste kandidaat voor verkiezingen waterschap

© AWP Vallei en Veluwe
Amersfoort - Waterschappen hebben nou niet echt een hip en jong imago. Daar probeert de 18-jarige Floris Erwich uit Amersfoort verandering in aan te brengen. De Stad Amersfoort concludeert dat hij de jongste kandidaat is voor de verkiezing van het bestuur van waterschap Vallei en Veluwe.
Erwich staat op plek 16 van de Algemene Waterschapspartij (AWP) . De scholier zit in het laatste jaar van het Corderius College. Na zijn examen wil hij bestuurs- en organisatiewetenschap studeren in Utrecht. Dat Erwich meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor democratie en bestuur blijkt wel uit zijn lidmaatschap van de medezeggenschapsraad van Meerscholen, de groep van 10 middelbare scholen in Amersfoort, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.
,,Jongeren zijn nu niet vertegenwoordigd in ons waterschapsbestuur”, vindt Erwich. ,,Voor de 21 Nederlandse waterschappen ligt de gemiddelde leeftijd van de bestuurders iets boven de 60 jaar. Als jongere zal ik andere inzichten hebben dan ouderen. Er moet aandacht zijn voor onze toekomst.”
Het is nog geen gelopen race dat Erwich in het waterschapsbestuur komt. Voor een zetel in het bestuur zijn 20.000 stemmen nodig. De waterschapsverkiezingen vinden net als de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats op woensdag 15 maart.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.