Provincie trapt campagne voor verkiezingen af op het Eemplein

© RTV Utrecht
Amersfoort - De lijsttrekkers van partijen die op 15 maart meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen zijn komende vrijdag te vinden op het Eemplein. Daar vindt dan de aftrap plaats van de verkiezingscampagne met de slogan ‘Geef de provincie kleur met jouw stem’. Met een verfkwast en spuitbus in de hand zullen de politici bijdragen aan een verkiezingskunstwerk.
De actie is de officiële start voor de verkiezingscampagne, meldt de provincie. Die hoopt met de campagne 'Kleur de provincie, kies jouw Utrecht' zoveel mogelijk kiesgerechtigden kleur te laten bekennen door op 15 maart te stemmen voor de Provinciale Staten.
Het kleurenthema moet symbool staan voor de veelzijdigheid van belangrijke onderwerpen waar deze verkiezingen over gaan. Of dat nu woningbouw, stikstofuitstoot, landbouw, natuurontwikkeling, bereikbaarheid of energietransitie is. De Provinciale Staten van Utrecht spelen de komende vier jaar een rol in de besluitvorming hierover.
Naast de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen zijn ook burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius en Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht Hans Oosters aanwezig. De actie begint om 10.00 uur.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.