Volle huiskamers in Amersfoort, geslaagde editie van Gluren bij de Buren

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Na twee coronajaren kon het amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren weer plaatsvinden in allerlei gemeenten in Nederland waaronder Amersfoort. Aan populariteit heeft het evenement niet ingeboet. Veel woonkamers in de stad zaten vol met publiek dat genoot van muzikale optredens, theater en dans.
In meer dan 100 huiskamers door de hele stad heen konden bezoekers terecht. Het programma bestond dit jaar uit een kleurrijke verscheidenheid van disciplines en genres.
© Nieuwsplein33
Zo was in een woning aan de Jacob Marisstraat een indrukwekkende monoloog te horen met de titel ‘Zand tussen de tenen’. Actrice Tineke nam de bezoeker mee in het verhaal van een willekeurige vluchteling in een willekeurig land. Na afloop kletsten bezoekers verder over het thema.
© Nieuwsplein33
In een ruimte aan de Appelmarkt die normaal gesproken dienst doet als yogastudio was een eigentijdse vertolking van het sprookje ‘De Chinese nachtegaal’ te zien. De kinderen op de voorste rij lieten zich samen met de ouders daar achter betoveren door muziek op de harp en natuurlijk een zingende nachtegaal.
Er was meer bijzonders te zien en te horen. Zo speelde een band bij een katoendrukkerij in het centrum en in de Horizon gebruikte een improvisatiegroep de kamerplanten als attributen. Het amateurkunstenfestival verlaagt naar eigen zeggen drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.