Leusden wil contract leerlingenvervoer verlengen

© Irene de Kruijf / Leusder Krant
Leusden - Als het aan het college ligt wordt het contract voor het leerlingenvervoer verlengd tot het schooljaar 2023-2024, schrijft de Leusder Krant. Dat betekent dat de vervoerders Willemsen De Koning, Noot, Witteveen en Van den Broek/Van Mil Tours een extra jaar als dienstverlener in deze regio zullen optreden.
In de begroting houdt de gemeente rekening met een kostenpost van ruim 600.000,= euro. ,,Het verlengen van het huidige contract tegen dezelfde prijs en condities betekent (als we niet veel meer leerlingen gaan indiceren voor dit vervoer) uit zullen komen met deze middelen’’, denkt het college.
Het gemeentebestuur is van oordeel dat het leerlingenvervoer in onze regio momenteel ‘naar tevredenheid’ wordt uitgevoerd door de vier gecontracteerde vervoerders, ondanks landelijke onrust in de branche vanwege het tekort aan chauffeurs.
De gemeente is verantwoordelijk voor het vervoer van leerlingen die dat nodig hebben. De huidige contracten voor het leerlingenvervoer lopen deze zomer af. Het college wil, door te kiezen voor verlenging van de lopende contracten, vooral ook de rust die er nu is handhaven.
Ook denkt het college dat een nieuwe aanbestedingsprocedure zal leiden tot hogere kosten. 
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.