Feestje in het Amersfoortse Hogekwartier, na 15 jaar is de wijk af

© De Alliantie
Amersfoort - Na een periode van ruim vijf jaar werd in november vorig jaar de laatste woning in het Amersfoortse Hogekwartier opgeleverd. De wijk is nu definitief klaar en daar werd afgelopen woensdag feestelijk bij stilgestaan.
Wie Amersfoort vanaf de A28 binnenkomt, rijdt meteen over de Hogeweg langs het Hogekwartier. Twee van de grote woontorens vormen haast een nieuw iconisch entree naar de stad. De locatie was deels bebouwd en deels onbebouwd. De bestaande bebouwing werd gesloopt.
De voorbereiding voor deze nieuwe stadswijk startte in 2006. In 2015 werd gestart met de daadwerkelijke bouw met als blikvangers het nieuwe zwem- en sportcomplex Amerena en de hoge woontorens aan het Valleikanaal. De wijk is zo ontworpen dat het doorgaande autoverkeer zo veel mogelijk aan het zicht wordt onttrokken. Het gebruik van deelvervoer wordt sterk aangemoedigd

820 woningen

In totaal zijn er 820 woningen gerealiseerd. De nieuwe stadswijk biedt ruimte aan 500 huurwoningen (waarvan 309 sociale huurwoningen) en 320 koopwoningen. Daarnaast is er ongeveer 900 m2 aan bedrijfsruimte gerealiseerd.
Van de hele bouw is een bijzondere timelapse gemaakt: tien jaar bouw samengevat in zes minuten. In totaal zijn er bijna 600.000 foto’s genomen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.