Subsidieregeling voor aanleg van groene daken wordt uitgebreid

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Sinds een paar jaar kunnen Amersfoortse inwoners en bedrijven subsidie aanvragen voor de aanleg van groene daken. Vanaf 1 maart kunnen ook huurders, ondernemers en woningcorporaties van de regeling gebruik maken.
Voor de aanleg van een groen dak op woningen is de subsidiepot tot en met 2026 elk jaar € 100.000. Ook eigenaren en huurders van bedrijfspanden en maatschappelijk vastgoed kunnen dit jaar subsidie aanvragen als zij het dak van hun pand(en) willen vergroenen. Voor deze panden is tot en met 2026 in totaal € 600.000,- beschikbaar.

Biodiversiteit

Vergroende daken dragen volgens de gemeente bij aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering. Wethouder Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren): “Een groen dak biedt op hete dagen verkoeling en vangt op natte dagen het water op, wat helpt tegen overlast door hevige regenbuien. Ook dragen groene daken bij aan de biodiversiteit."
Bij alle aanvragen gevallen moet minimaal 6 m2 dak vergroend worden om voor subsidie in aanmerking te komen. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is € 20.000. Huurders moeten toestemming hebben van de eigenaar van het pand, voor zij een aanvraag indienen.
Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van de gemeente.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.