Scherper drugsbeleid tijdens carnaval in Achterveld

© Arnoud J Spaaij - Leusder Krant
Leusden - Achterveldse horecagelegenheden bereiden zich voor op een groots en druk carnaval. Dit jaar wordt een scherper beleid gevoerd rond drugsgebruik, schrijft de Leusder Krant.
Aanleiding voor het gebruik van drugs bij de feestgangers is de aandacht die de gezondheidszorg hiervoor vraagt. Met de vraag ‘Waar ligt jouw grens?’ haken gezondheidsinstellingen in op het carnavalsthema van carnavalsvereniging De Puupenkoppen voor dit seizoen. De organisatie koos voor het thema ‘Wij zoeken de grens op!’.

In gesprek gaan

Alle horecagelegenheden hanteren het principe dat drugsgebruik niet getolereerd wordt. De huisregels hieromtrent zijn heel helder. De horeca hoopt dat de feestvierders komend carnaval goed voor zichzelf en goed voor elkaar zullen zorgen. Het helpt als feestvierders met elkaar in gesprek gaan over het gebruik van drugs.
In Achterveld was al in november in cultureel centrum De Moespot een bijeenkomst over drugsgebruik. Daarvoor was veel belangstelling van verenigingen, scholen, horeca en anderen die met de problematiek van drugs te maken krijgen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.