Amersfoortse Albertine van Vliet aan de slag als waarnemend burgemeester van Bunschoten

© Gemeente Bunschoten
Amersfoort - Albertine van Vliet, tussen 2000 en 2010 burgemeester van Amersfoort, is de komende tijd waarnemend burgemeester van Bunschoten. Ze vervangt Melis van de Groep, die zich begin december tijdelijk terugtrok wegens gezondheidsklachten.
Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft Van Vliet benoemd na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Wethouder en locoburgemeester Rick Beukers nam de afgelopen weken de burgemeesterstaken waar, maar omdat het herstel van Van de Groep naar verwachting nog enige tijd duurt en het van belang is dat het burgemeesterschap volledig kan worden uitgeoefend, is Van Vliet benoemd totdat Van de Groep weer terug kan keren.
Van Vliet heeft ruime ervaring als bestuurder, ook binnen de provincie Utrecht. Ze was van 2000 tot 2010 burgemeester van Amersfoort. In 2019 was ze zeven maanden waarnemend burgemeester van Wijk bij Duurstede en in 2011 waarnemend burgemeester van De Ronde Venen.
Afgelopen jaar was ze gedurende acht maanden waarnemend Dijkgraaf van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Ook was ze eerder waarnemend burgemeester van Enkhuizen, Gooise Meren en Bussum. Van Vliet woont in Amersfoort.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.