Houtrot en een scheef goudhaantje, geld nodig voor onderhoud van Amersfoortse kerken

Goudhaantje staat scheef op de Ansfriduskerk
Goudhaantje staat scheef op de Ansfriduskerk © Nieuwsplein33
Amersfoort - Het onderhoud van kerkgebouwen is de grootste kostenpost van parochies. Dat geldt ook de Parochie Onze Lieve Vrouw in Amersfoort die verschillende kerken in beheer heeft. Van een niet werkende kerkklok tot een goudhaantje dat scheef staat na een botsing met een duif. Met de jaarlijkse actie Kerkbalans wordt inwoners gevraagd een bijdrage te leveren.
In een online video legt Caspar Duijvestein, onroerend goed verantwoordelijke van parochie Onze Lieve Vrouw, uit welke gebreken ontstaan zijn. Bij de Sint Martinuskerk in Hoogland is houtrot geconstateerd in de kozijnen. Maar wat echt opvalt is dat de klok stilstaat. Twee problemen die zonder donaties niet verholpen kunnen worden.
Op de toren van de Ansfriduskerk in het Bergkwartier staat het goudhaantje scheef sinds daar een duif tegenaan vloog. Het zijn maar een paar voorbeelden van problemen en mankementen die niet zonder een financiële bijdrage kunnen worden verholpen. De omvang van deze gebouwen, met grote hoogten en specifieke vormen, hebben volgens de parochie tot gevolg dat er grote investeringen nodig zijn om de gebouwen in goede conditie te houden.
Een financiële bijdrage leveren kan via: NL98RABO 0135117739 t.n.v. R.K. Parochie OLVA te Amersfoort o.v.v. een culturele donatie.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.