Susteams gaan in gesprek met uitgaanspubliek om overlast aan te pakken

© Pixabay
Amersfoort - Zogenoemde susteams zijn vanaf vrijdag 27 januari te vinden in het uitgaansleven van Amersfoort. Zij begeleiden het uitgaanspubliek door te corrigeren en te wijzen op de (gedrags)regels tijdens het uitgaan. Op die manier moet overlast zoveel mogelijk voorkomen worden.
De inzet van horecastewards vormt een extra schakel in de samenwerking tussen beveiligers, handhaving en politie. Een van de stewards legt uit: “Wij gaan vooral in op het gedrag van het uitgaanspubliek. Dit gaat wel uit van een lange adem. Je moet mensen vaak tegenkomen en regelmatig het gesprek aangaan.”
Het inzetten van horecastewards is een nieuw onderdeel in de aanpak tegen overlast in de binnenstad tijdens uitgaansnachten. Sinds november wordt er al gewerkt met verblijfsontzeggingen. In de afgelopen weekenden zijn meerdere overlastgevers verzocht de binnenstad te verlaten.
Daarnaast zijn er ook veel bekeuringen uitgeschreven en aanhoudingen verricht, vooral als het bevel om de stad te verlaten niet werd opgevolgd.
De stewards van het susteam zijn op vrijdag- en zaterdagavond tussen 22:00 en 6:00 uur in de stad te vinden. 
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.